Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 22 vedrørende forslag til lov om hold af heste (L 202), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 11. maj 2007.

 

 

 

Lene Espersen

 

/Torben Jensen

 


Spørgsmål nr. 22 vedrørende forslag til lov om hold af heste (L 202):

 

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 11. maj 2007 fra Dyrenes Beskyttelse, jf. L 202 – bilag 19.”

 

Svar:

 

Dyrenes Beskyttelse fremsender ved henvendelsen til udvalget et oplæg af 10. maj 2007 indeholdende forslag til justeringer af lovforslaget samt et brev af 11.maj 2007, hvori foreningen kommenterer de bemærkninger til lovforslaget, som Dansk Islandshesteforening er fremkommet med.

 

For så vidt angår Dyrenes Beskyttelses oplæg til justeringer af lovforslaget, kan Justitsministeriet henvise til besvarelsen af spørgsmål nr. 19 vedrørende lovforslaget.

 

Med hensyn til Dyrenes Beskyttelses kommentarer til Dansk Islandshesteforenings bemærkninger til lovforslaget bemærker Justitsministeriet, at Dyrenes Beskyttelse tilslutter sig synspunkterne fra Dansk Islandshesteforening for så vidt angår undtagelsen fra loftshøjden i stalden, jf. lovforslagets § 6, stk. 2, reglen om at en fold ikke må benyttes af mere end i alt 20 heste, jf. lovforslagets § 16, stk. 2, og kravet om uddannelse, jf. lovforslagets § 30.

 

Justitsministeriet har kommenteret Dansk Islandshesteforenings synspunkter i besvarelsen af spørgsmål nr. 2 vedrørende lovforslaget, og Justitsministeriet kan derfor i det hele henvise til dette svar.