Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 23 vedrørende forslag til lov om hold af heste (L 202), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 15. maj 2007.

 

 

 

Lene Espersen

 

/Torben Jensen

 


Spørgsmål nr. 23 vedrørende forslag til lov om hold af heste (L 202):

 

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 14/5-07 fra Dansk Islandshesteforening, vedr. L 202, jf. L 202 - bilag 20.”

 

Svar:

 

1. Dansk Islandshesteforening kommenterer i sin henvendelse til udvalget brevet af 11. maj 2007 fra Dyrenes Beskyttelse, hvori Dyrenes Beskyttelse anfører, at der ikke bør foretages ændringer i lovforslagets § 19, stk. 1, da bestemmelsen bygger på en fælles udtalelse af 14. december 2001 fra Dyreværnsrådet og Det Veterinære Sundhedsråd om udendørs hold af dyr i vinterperioden og i perioder med vinterlignende vejr.

 

Dansk Islandshesteforening fremhæver, at udtalelsen af 14. december 2001 undtager islandske heste fra kravet om adgang til læskur eller bygning. I den forbindelse citerer Dansk Islandshesteforening et uddrag af den omhandlede udtalelse.

 

2. Justitsministeriet kan bekræfte, at Dansk Islandshesteforenings gengivelse af udtalelsen er korrekt. Der henvises i den forbindelse til afsnit 7.1.3. i de almindelige bemærkninger til lovforslaget, hvor udtalelsen fra Dyreværnsrådet og Det Veterinære Sundhedsråd er gengivet i sin helhed.

 

Justitsministeriet skal i forlængelse heraf i øvrigt bemærke, at det følger af lovforslagets § 20, at justitsministeren kan fastsætte nærmere regler om, at § 19, stk. 1, kan fraviges for heste af bestemte racer. På grundlag af denne bemyndigelse vil der administrativt kunne fastsættes regler om, at f.eks. kravet om læskur til heste, der opholder sig ude i mere end 12 timer i døgnet i vinterperioden og i perioder med vinterlignende vejr, under visse betingelser ikke gælder for heste af bestemte racer, herunder islandske heste.

 

Justitsministeriet vil sikre, at Dansk Islandshesteforenings synspunkter bliver inddraget i forbindelse med udarbejdelsen af sådanne administrative regler.