Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 25 vedrørende forslag til lov om hold af heste (L 202), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 15. maj 2007.

 

 

 

Lene Espersen

 

/Torben Jensen

 


Spørgsmål nr. 25 vedrørende forslag til lov om hold af heste (L 202):

 

”I forbindelse med ministerens svar vedrørende islandske heste bedes det oplyst, hvorfor ministeren vil fastsætte begrænsning i antallet af heste sammen i fold på en måde, der strider aldeles mod de islandske hestes natur.”

 

Svar:

 

Som anført i Justitsministeriets svar af 10. maj 2007 på spørgsmål nr. 2 vedrørende lovforslaget, er formålet med bestemmelsen i lovforslagets § 16, stk. 2, hvorefter en fold ikke må benyttes af mere end i alt 20 heste, at sikre, at der ikke sker en optrædning af underlaget i folden.  

 

Justitsministeriet kan i forlængelse heraf oplyse, at det følger af lovfor-slagets § 1, stk. 3, at justitsministeren i særlige tilfælde helt eller delvist kan undtage visse hestehold fra loven. Det vil således i medfør af denne dispensationsadgang efter omstændighederne være muligt at undtage bestemte hestehold fra kravet om, at en fold ikke må benyttes af mere end 20 heste. Dette vil kunne være aktuelt i tilfælde, hvor hestene opholder sig på store naturområder, hvor bl.a. hestes afgræsning indgår som led i naturplejen, herunder f.eks. Mols Bjerge.