Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 26 vedrørende forslag til lov om hold af heste (L 202), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 15. maj 2007.

 

 

 

Lene Espersen

 

/Torben Jensen

 


Spørgsmål nr. 26 vedrørende forslag til lov om hold af heste (L 202):

 

”Vil ministeren bestride, at islandske heste er særlig hårdføre, og hvorfor er dette ikke afspejlet i lovtekstens krav til hesteejere?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet lægger ved besvarelsen til grund, at spørgsmålet vedrører lovforslagets § 19, stk. 1, hvorefter den ansvarlige for et hestehold skal sikre, at heste, som går ude i vinterperioden og i perioder med vinterlignende vejr, kun er ude i mere end 12 timer i døgnet, hvis de har udviklet et kraftigt og tæt hårlag og er ved godt huld og har adgang til læskur eller bygning, hvor alle dyr samtidig kan hvile på et tørt, strøet leje.

 

Justitsministeriet kan i den sammenhæng henvise til den samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 23 vedrørende lovforslaget, hvor der er redegjort nærmere for bestemmelsen i lovforslagets § 20. Efter denne bestemmelse kan justitsministeren fastsætte nærmere regler om, at § 19, stk. 1, kan fraviges for heste af bestemte racer.

 

I forbindelse med udarbejdelsen af administrative regler efter § 20, vil Justitsministeriet inddrage Dansk Islandshesteforenings synspunkter.