Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 33 vedrørende forslag til lov om hold af heste (L 202), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 23. maj 2007.

 

 

 

Lene Espersen

 

/Torben Jensen

 


Spørgsmål nr. 33 vedrørende forslag til lov om hold af heste (L 202):

 

”Ministerens kommentarer udbedes til vedlagte ændringsforslag vedrørende antal heste i fold.”

 

Svar:

 

Ændringsforslaget vil indebære, at der i lovforslagets § 16, stk. 2, indsættes en bemyndigelse for justitsministeren til at fastsætte regler om fravigelse af kravet om, at folde ikke må benyttes af mere end i alt 20 heste.

 

Som anført i Justitsministeriets svar på spørgsmål nr. 25 vedrørende lovforslaget følger det af lovforslagets § 1, stk. 3, at justitsministeren i særlige tilfælde helt eller delvist kan undtage visse hestehold fra loven. Det vil således i medfør af denne dispensationsadgang efter omstændighederne være muligt at undtage bestemte hestehold fra kravet om, at en fold ikke må benyttes af mere end 20 heste. Som ligeledes anført i svaret vil dette kunne være aktuelt i tilfælde, hvor hestene opholder sig på store naturområder, hvor bl.a. hestes afgræsning indgår som led i naturplejen, herunder f.eks. Mols Bjerge.

 

Justitsministeriet finder på denne baggrund ikke, at der er behov for at indsætte en særlig bemyndigelse for justitsministeren til at fravige bestemmelsen om, at en fold ikke må benyttes af mere end 20 heste. Justitsministeriet kan derfor ikke støtte ændringsforslaget.