Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 9 vedrørende forslag til lov om hold af heste (L 202), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 3. maj 2007.

 

 

 

 

Lene Espersen

 

 /Torben Jensen

 


Spørgsmål nr. 9 vedrørende forslag til lov om hold af heste (L 202):

 

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 1/5-07 fra Hestenes Værn, vedr. L 202, jf. L 202 - bilag 10.”

 

Svar:

 

1. I sin henvendelse til udvalget rejser Hestens Værn kritik af to punkter i lovforslaget, hvor dette adskiller sig fra det lovudkast, som er udarbejdet af arbejdsgruppen om hold af heste.

 

Hestens Værn finder således, at arbejdsgruppens anbefaling om at indføre et krav om, at et hestehold skal bestå af minimum to heste, bør følges. Hestens Værn anfører som begrundelse herfor, at kontakt til artsfæller er yderst vigtig for hestes trivsel.

 

For så vidt angår lovforslagets § 28, stk. 2, hvorefter justitsministeren kan fastsætte regler om, at beskæring eller anlæggelse af beslag kun må foretages af personer, der har den relevante faglige uddannelse hertil, anfører Hestens Værn, at et sådan krav bør gælde allerede fra lovens ikrafttræden, således som foreslået af arbejdsgruppen.

 

2. Justitsministeriet kan med hensyn til spørgsmålet om et krav om, at heste skal sikres kontakt til artsfæller, i det hele henvise til den samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 7 vedrørende lovforslaget.

 

Med hensyn til forslaget om allerede fra lovens ikrafttræden at indføre et krav om, at beskæring eller anlæggelse af beslag kun må foretages af personer, der har den relevante faglige uddannelse hertil, kan Justitsministeriet henvise til ministeriets svar af 8. maj 2007 på spørgsmål nr. 6 vedrørende lovforslaget.