1. maj 2007

                      EES

                            

 
Text Box: Beskæftigelsesrådets Ydelsesudvalg
Arbejdsdirektoratet
Stormgade 10
1009 København K

 


 

 

 

 

 


Text Box: Dansk Arbejdsgiverforening
Vester Voldgade 113
1790 København V

Telefon	33 38 90 00
Telefax	33 12 29 76
Kontortid 8.30-16.30
E-mail: da@da.dk
Giro 5 40 08 99
Høring – udkast til lovforslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) og Lederne (LH) er via Beskæftigelsesrådets Ydelsesudvalg blevet anmodet om at afgive et hørings­svar på udkast til lovforslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring (dagpenge eller efterløn efter pasning af handicappet eller alvorligt sygt barn eller nærtstående, der ønsker at dø i eget hjem).

DA og LH har ikke indholdsmæssige bemærkninger til lovforslaget, idet DA og LH opfatter afvigelsen fra de generelle principper om ydelses- og referenceperiode som et helt særligt og isoleret tilfælde.

Teknisk skal DA og LH bemærke, at det er uhensigtsmæssigt, at reglerne i arbejdsløshedsloven om forlængelse af optjeningsperioden efter forslaget fremover kommer til at stå både i § 53, stk. 7, nr. 2, og i det ny stk. 8.

 

DA og LH foreslår at man lader teksten i § 53, stk. 7, nr. 2, udgå og samler begge bestemmelserne i § 53, stk. 8, f.eks. med denne formulering:

 

”Stk. 8. De i stk. 2 og 6 angivne perioder, inden for hvilke beskæftigelseskravet skal være opfyldt, forlænges med den periode, hvor der ydes støtte til pasning af handicappet eller alvorligt sygt barn efter lov om social service. Perioden kan ikke yderligere forlænges med perioder, der er nævnt i stk. 7, nr. 1-5.”

Med venlig hilsen
DANSK ARBEJDSGIVERFORENING

Erik Simonsen