Til

Folketinget - Skatteudvalget

 

L 217 - Forslag til Lov om ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven (Omlægning af bilbeskatningen for at mindske CO2-udledningen mv.)

Hermed sendes i 5 eksemplarer et ændringsforslag, som jeg ønsker at stille til 3. behandling af Forslag til Lov om ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven (Omlægning af bilbeskatningen for at mindske CO2-udledningen mv.)

 

 

 

 

Kristian Jensen

 

 

                            /Per Bach Jørgensen

 

 


Ændringsforslag

til

3. behandling af Forslag til Lov om ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven (Omlægning af bilbeskatningen for at mindske CO2-udledningen mv.)

 

Til § 1

 

1) Det under nr. 14 indsatte § 4, stk. 15, affattes således:

”Stk. 15. For nye personbiler skal afgiften efter nedsættelserne i § 4, stk. 2, mindst udgøre 20.000 kr.”

 

[Den med ændringsforslaget til 2. behandlingen foreslåede affattelse af § 4, stk. 15, ændres således at fradragene i registreringsafgiften for renere dieseldrevne biler og selestrammere også kan ske i den mindste mulige registreringsafgift for personbiler]

 

Bemærkninger

Efter ændringsforslaget til 2. behandlingen gælder den mindst mulige registreringsafgift for alle typer fradrag. Med dette ændringsforslag foreslås, at fradragene i registreringsafgiften for renere dieseldrevne biler og selestrammere også kan ske i den mindste mulige registreringsafgift for personbiler. Det betyder, at der også for de mest prisbillige og brændstoføkonomiske dieseldrevne biler gives nedslag i afgiften for de foranstaltninger, der nødvendige for at nedbringe udledningen af partikler.