PB-Scandi-Mobil, Salg og Service, Industriparken 4, 8961 Allingåbro

Bokaros ApS, Industriparken 16, 8961  Allingåbro

 

 

 

 

Folketingets Skatteudvalg

Folketinget

Christiansborg

1240 København K

 

 

 

 

                                                                                                             Allingåbro, den 01.05.07

 

 

Vi tillader os her at skrive angående vore frustrationer og for os helt urimelige tidsfrist angående afviklingen af  produktion af MPV-biler og firehjulstrækker som campingbiler som følge af lovændring.

 

Vi ombygger biler for Citróen, Land Rover, Dodge, Chevrolet og Chrysler Importør i Norge, ca. 550 til 600 biler årligt, hvoraf de ca. 100 styk er til eksport.

 

Vi har bygget individuelle modeller af campingbiler gennem snart 24 år men pga. den svære konkurrence af det relativ lave antal solgte camper i Danmark har vi været nødsaget til at ændre vores produktion så vi udelukkede nu bygger små og enkle køretøjer, og nu er vi nu så her blevet fanget i en mørk blindgyde uden at i her giver os en tidsmæssig mulighed for at finde ud. Som vi ser det lige nu er vores struktur fuldstændig smadret og det siger sig selv – vi skal bruge mere tid til at for afviklet vores nuværende varelager og for planlagt nye produktionsmuligheder med andre modeller. Alle vores aftaler med importører og forhandlere er som vi ser det nu også gået tabt.

 

Det er helt urimelige i denne mørke handling er at vi for kort tid siden pga Skats stramning har været til forevisning i Høje Tåstrup med de fleste af vore modeller med deraf store forbundne udgifter. Vi fik der at vide, at vi kan producere vores nuværende modeller frem til 31.12.07 og det har vi selvfølgelig allerede lagt vores planlægning efter og sat mange ting i ordrer hos vore underleverandører, samtidig har vores kunder bestilt produktionskapacitet frem til denne dato. F.eks. en af vores kunder, som er parallelimportør af amerikanske biler, har bestilt ombygning af 50 biler og alle dele ligger allerede klar til montering, når bilerne lander hos os. I alt har vi i øjeblikket reservedele liggende for ca. 2 millioner kroner. Alt det vil gå tabt hvis vi ikke for en længere afviklingsperiode minimum frem til 31.12.07 som vi var blevet lovet af Skat og lagt vores produktion efter.

 

Vi håber på jeres forståelse og velvilje til at lade ordningen køre frem til 31.12.07. Det modsatte vil føre til lukning af vores firma pga en så stor økonomisk bed som vi ikke på nogen anden måde har nogen chance for at rede os ud af, eller har haft nogen chance for at forudse.

 

Med  venlig hilsen

 

Peter Borup