Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 217 - Forslag til Lov om ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven (Omlægning af bilbeskatningen for at mindske CO2-udledningen mv.)

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 33 og nr. 34 af 16. maj 2007.

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

 

                                                                 /  Per Bach Jørgensen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål 33:  

Ministeren anmodes om at kommentere vedlagte ændringsforslag fra danske bilimportører?

Svar:

De Danske Bilimportører har foreslået to ændringsforslag, henholdsvis for varebiler og for autocampere.  Forslagene udvider den nuværende overgangsbestemmelse vedrørende varebiler, der alene omfatter slutbrugeren, til også at omfatte forhandleren og importøren.

De Danske Bilimportører har flere gange i forbindelse med behandlingen af dette lovforslag anført, at de bl.a. ønskede en udvidet overgangsordning.

Med udgangspunkt i disse henvendelser samt andre høringssvar og henvendelser har regeringen og Dansk Folkeparti haft en drøftelse af, om svarene giver anledning til ændringer. Der er enighed om, at der er behov for at justere på enkelte områder.

Dette betyder, at der blive fremsat et ændringsforslag, hvorefter der indføres en overgangsordning i forhold til registreringsafgiftsloven for campingbiler tilsvarende overgangsordningen for varebiler.

Det vil sige, at det afgørende ved købet af en campingbil bliver, om slutsedlen er skrevet inden den 25. april 2007 eller om slutsedlen er skrevet den 25. april 2007 eller senere. Hvis slutsedlen er skrevet inden den 25. april 2007, vil det være de hidtil gældende regler, der gælder hvad angår registreringsafgiften. Der er en betingelse, at køretøjet indregistreres senest den 31. december 2007. Dokumentation for købet skal være indgået til SKAT senest den 15. juni.

Det vil endvidere blive fremsat et ændringsforslag, hvorved der indføres en overgangsordning i forhold til registreringsafgiftsloven for campingbiler, således at disse kan afgiftsberigtiges efter de hidtil gældende regler, hvis følgende betingelser opfyldes:

 

Spørgsmål 34:

Ministeren anmodes om at redegøre for, hvorfor man ikke i lovforslaget har indført en overgangsordning for bilbranchen ligesom det blev gjort i 1993, da der bl.a. blev ændret i beskatningen af varebiler, jf. lov nr. 429 af 25. juni 1993?

Svar:

Lovforslagets overgangsordning skal ses som en afvejning af hensynene til at undgå tilskyndelse til hamstring eller det modsatte, ikke at ramme de bilkøbere, der har købt bil men endnu ikke fået leveret bilen og at begrænse de administrative byrder for erhvervet og det offentlige. En overgangsordning, der åbner op for en længere periode med salg af biler til gammel afgift, vil forsinke de tilsigtede konsekvenser af både miljø- og provenumæssig karakter.