Dato:

24. maj 2007

Kontor:

Udlændingelovs

kontoret

J.nr.:

Sagsbeh.:

Fil-navn.:

 

2007/4000-88

KHB

Besvarelse

 

 

 

 

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 12 ad L 218 stillet af Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 24. maj 2007.

 

Spørgsmål 12:

”Ministeren bedes forholde sig til rimeligheden i, at der er givet så kort høringsfrist.”

 

 

Svar:

Høringsfristen blev fastsat således, at modtagne høringssvar og høringsnotat kunne sendes til Folketinget inden 1. behandlingen af lovforslaget, men at høringssvar, der er modtaget efter høringsfristens udløb, også er sendt til Integrationsudvalget. Senere indkomne høringssvar vil løbende blive sendt til Integrationsudvalget.

 

Jeg er principielt enig i, at der er kort tid til behandling af lovforslaget. Det beror på, at forhandlingerne, der ligger til grund for lovforslaget, først er afsluttet fredag den 11. maj 2007.

 

Det er dog vigtigt, at lovforslaget behandles og gennemføres inden sommeren. Det er et kort og forholdsvis ukompliceret forslag, som ikke drejer sig om fratagelse af rettigheder, men derimod indeholder forslag om at give afviste asylansøgere nogle rettigheder, som de ikke har i dag, fordi de har fÃ¥et endeligt afslag pÃ¥ deres asylansøgning og har pligt til at udrejse af Danmark.   Â