Dato:

24. maj 2007

Kontor:

Udlændingelovskontoret

J.nr.:

2007/4000-88

Sagsbeh.:

MMI

Fil-navn:

Besvarelse

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 23 ad L 218 stillet af Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 24. maj 2007.

 

 

Spørgsmål:

"Vil ministeren i lyset af den rejste kritik af den sene fremsættelse af lovforslaget, den meget korte høringsfrist og den meget korte tid, som Folketinget har til behandlingen af dette lovforslag, beklage dette forløb?

Svar:

Ja, jeg vil gerne beklage, at der har været et forløb med en meget kort høringsfrist, og jeg vil også gerne beklage, at Folketinget har kort tid til at behandle lovforslaget.

 

Den korte tid til behandling af lovforslaget beror på, at de forhandlinger, der ligger til grund for lovforslaget, fandt sted tæt på folketingssamlingens afslutning og først er afsluttet fredag den 11. maj 2007.

 

Jeg vil gerne fremhæve, at forslaget drejer sig om at give nogle afviste asylansøgere nogle rettigheder, som de ikke har i dag. Regeringen prioriterer højt, at tilbudet kan gives til de afviste asylansøgere hurtigst muligt.Â