Dato:

29. maj 2007

Kontor:

Udlændingelovs-kontoret

J.nr.:

2007/4000-88

Sagsbeh.:

MMI

Fil-navn:

Besvarelse

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 28 ad L 218 stillet af Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 25. maj 2007.

 

 

 

Spørgsmål:

”På baggrund af besvarelsen af spørgsmål 14 bedes ministeren redegøre nærmere for hvilke kriterier, der skal være opfyldt for, at en krig kan vurderes at være ophørt og freden indtrådt, og vil man f.eks. tælle, hvor mange dødsfald finder sted i løbet af et år (som mange forskere gør det) og i så fald, hvor mange årlige ”konfliktrelaterede” dødsfald mener ministeren udgør en krig eller vil man f.eks. bede FE vurdere om landet er præget af krig eller fred.

Svar:

Som det fremgår af lovforslaget, skal der være tale om en situation, hvor der som led i en genopbygningsindsats efter krig planlægges eller er iværksat større genopbygningsprojekter.

 

Det vil sige, at ordningen kan anvendes, når det fra dansk side allerede er besluttet at iværksætte større genopbygningsprojekter eller sådanne planlægges efter en krig.

 

Med hensyn til Irak kan jeg oplyse, at Folketingets Finansudvalg har tiltrÃ¥dt aktstykkerne 111 af 9. april 2003 og 158 af 15. juni 2005 om genopbygningsindsats- og humanitær bistand til Irak.Â