ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

14. november 2006

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.  33 92 33 50

Fax 33 12 37 78

[email protected]

www.oem.dk

 

 

 

 


 


Besvarelse af spørgsmål 1 (L 22) stillet af Erhvervsudvalget den 31. oktober 2006.

 

 

Spørgsmål 1:

Ændringerne i dette forslag omkring ophævelse af autorisationer er begrundet i et EU direktiv henholdsvis en forringet konkurrencesituation, hvorfor udvalget gerne vil have fremsendt det vedtagne direktiv samt have en begrundelse vedrørende den ændrede konkurrencesituation.

 

Svar:

Forslaget indeholder ikke nye bestemmelser om bortfald af autorisationer. 

 

Det skal præciseres, at der heller ikke med lovforslaget sker en ophævelse af autorisationskravene.

 

Formålet med lovforslaget er at modernisere autorisationslovene på henholdsvis elinstallatørområdet og vvs-installatør og kloakmesterområdet og at skabe mere ensartede regelsæt på disse områder.

 

I lovbemærkningerne henvises til direktivet vedrørende gensidig anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer, hvorfor jeg formoder, at det er dette EU-direktiv, udvalget ønsker fremsendt.

 

For så vidt angår konkurrencesituationen, indeholder forslaget bl.a. en fjernelse af geografisk begrænsning af autorisationer på elområdet og en fjernelse af kravet på vvs- og kloakområdet om, at virksomhedens faste forretningssted skal være i Danmark.

 

Muligheden for geografisk begrænsning og kravet om forretningssted i Danmark er identificeret som barrierer for det indre marked.

 

Forslaget om fjernelse af muligheden for geografisk begrænsning af el-autorisationer og kravet om forretningssted i Danmark på vvs- og kloakområdet skal således medvirke til at sikre udenlandske tjenesteydere mulighed for at udøve virksomhed i Danmark. Dette vil give mulighed for øget konkurrence med deraf følgende vækst.