ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

14. november 2006

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.  33 92 33 50

Fax 33 12 37 78

[email protected]

www.oem.dk

 

 

 

 


 


Besvarelse af spørgsmål 12 (L 22) stillet af Erhvervsudvalget den 31. oktober 2006.

 

 

Spørgsmål 12:

Kan ministeren oplyse med hvilken begrundelse gebyrerne, som nu skal gennemføres, blev afskaffet?

 

Svar:

Gebyrerne blev afskaffet i 1998 som et led i afskaffelse af en række små-gebyrer, der blev stillet til erhvervsvirksomheder på flere lovområder.

 

I en budgetanalyse af statens kontrol- og tilsynsaktiviteter og indtægtsdækningen heraf foretaget af Finansministeriet i samarbejde med en række ministerier i forbindelse med forberedelserne til FFL 2006 er det vurderet, at der kan indføres fuld indtægtsdækning på blandt andet området for el-autorisationer og vvs- og kloakautorisationer, uden at det vil indebære en uhensigtsmæssig belastning af små virksomheder. 

 

Det generelle udgangspunkt for sådanne offentlige ydelser er, at ydelserne bør finansieres fuldt ud af den branche, de vedrører. På stort set alle andre områder inden for Økonomi- og Erhvervsministeriet er der da også fuld indtægtsdækning i forbindelse med kontrol- og tilsynsaktiviteter.

 

Indførelse af gebyr på området for el-autorisationer og vvs- og kloakautorisationer skal således også medvirke til en ligestilling af de forskellige erhverv på tværs af brancher.