ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

14. november 2006

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.  33 92 33 50

Fax 33 12 37 78

[email protected]

www.oem.dk

 

 

 

 


 


Besvarelse af spørgsmål 13 (L 22) stillet af Erhvervsudvalget den 31. oktober 2006.

 

 

Spørgsmål 13:

Kan ministeren redegøre for, om selvfinansieringen ikke i sidste ende fører til højere brugerbetaling for den enkelte forbruger og dermed en ny indirekte skat?

 

Svar:

Der søges omkring 3000 autorisationer eller godkendelser årligt. Gebyrerne herfra skal dække omkostningerne ved administrationen af ordningen.

 

På grund af det høje antal af ansøgninger vil gebyret være forholdsvis lavt for hver virksomhed. På tidspunktet for lovens forventede ikrafttræden vil gebyret udgøre 650 kr. for virksomheden og 650 kr. for en personlig autorisation eller en godkendelse som teknisk ansvarlig person.

 

Ifølge en budgetanalyse af statens kontrol- og tilsynsaktiviteter og indtægtsdækningen heraf foretaget af Finansministeriet i samarbejde med en række ministerier er det vurderet, at der kan indføres fuld indtægtsdækning på blandt andet området for el-autorisationer og vvs- og kloakautorisationer, uden at det vil medføre uhensigtsmæssige adfærdseffekter. Det er samtidig vurderet, at indførelse af indtægtsdækning ikke indebærer en uhensigtsmæssig belastning af små virksomheder. 

 

Endvidere må det erindres, at en virksomhed normalt kun skal søge om autorisation én gang. På den baggrund er det min vurdering, at gebyret kun i yderst begrænset omfang vil påvirke virksomhedens priser.