ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

 

28. november 2006

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.  33 92 33 50

Fax 33 12 37 78

[email protected]

www.oem.dk

 

 

 

 


 


Besvarelse af spørgsmål 14 (L 22) stillet af Erhvervsudvalget den 24. november 2006.

 

 

Spørgsmål 14:

I forlængelse af besvarelsen af spørgsmål 1 bedes oplyst, om det fremsendte direktiv vedrørende gensidig anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer ikke er implementeret i dansk ret?

 

Svar:

Undervisningsministeren har den 4. oktober 2006 fremsat et lovforslag i Folketinget med henblik på implementering af direktiv 2005/36 om gensidig anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer. Dette forslag (L 11) er endnu ikke vedtaget.

Det fremgår af lovforslagets bemærkninger, at direktivet efterfølgende vil blive implementeret ved udstedelse af en bekendtgørelse med hjemmel i forslagets § 5, stk. 2.

Det fremgår herudover af forslagets bemærkninger, at det er CIRIUS, der står for den overordnede gennemførelse af direktivet, og at det er de kompetente myndigheder, der har ansvar for lovregulerede erhverv, der skal sikre, at de relevante autorisationslove og andre retsforskrifter, er i overensstemmelse med direktivet.

 

Det er således de enkelte myndigheder, der gennemgår egne regler med henblik på at vurdere, om der er behov for ændringer samt sikrer, at de nationale regler bringes i overensstemmelse med reglerne i direktivet.

 

For så vidt angår autorisationsordningerne på el-, vvs- og kloakområdet er det Sikkerhedsstyrelsen, der som kompetent myndighed har ansvaret for at implementere reglerne på området.