ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

28. november 2006

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.  33 92 33 50

Fax 33 12 37 78

[email protected]

www.oem.dk

 

 

 

 


 


Besvarelse af spørgsmål 18 (L 22) stillet af Erhvervsudvalget den 24. november 2006.

 

 

Spørgsmål 18:

I forlængelse af besvarelsen af spørgsmål 10 bedes oplyst, om kvalitetsstyringssystemet kan være den modernisering, som overflødiggør fast forretningssted og geografiske begrænsninger.

 

Svar:

Indledningsvis vil jeg påpege, at jeg ikke ser en sammenhæng imellem kravet om kvalitetsstyring og det forhold, at kravet om fast forretningssted i Danmark på vvs- og kloakområdet og muligheden for den geografiske begrænsning på el-området foreslås ophævet.

 

Formålet med kvalitetsstyringssystemerne hos autoriserede virksomheder er at sikre højst mulig kvalitet af og sikkerhed ved de udførte eller servicerede installationer hos forbrugerne. Kravet om kvalitetsstyring er et udtryk for en modernisering, da dette krav om egenkontrol i virksomhederne styrker disses styring af arbejdsgange mv. og kan reducere behovet for efterfølgende tilsyn og kontrol af installationsarbejdet fra myndigheders og forsyningsselskabers side.

 

Med hensyn til fast forretningssted skal jeg præcisere, at der fortsat vil gælde et krav om fast forretningssted. Det er alene begrænsningen til fast forretningssted i Danmark på vvs- og kloakområdet, der foreslås ophævet.

 

Jeg vil også gerne præcisere, at en autorisation som elinstallatør i dag ikke er geografisk begrænset. Den nuværende lov indeholder alene en mulighed herfor. Med lovforslaget foreslår jeg, at denne mulighed i elinstallatørloven fjernes.

 

Jeg henviser i øvrigt til min besvarelse af spørgsmål 10.