Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 12 af 24. november 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Dna-profil-register (Videregivelse af oplysninger til andre EU-lande mv.) (L24).

 

Spørgsmål nr. 12:

 

”Det fremgår af svaret på spørgsmål 6 om, hvor mange personer der hidtil har gjort brug af sletningsreglerne, at Rigspolitiets database for tiden er under omlægning med henblik på en teknisk udvidelse af edb-registerets kapacitet, og at det derfor ikke på nuværende tidspunkt er teknisk muligt at tilvejebringe de ønskede statistiske oplysninger om antallet af sletninger i registeret.

 

Vil ministeren give tilsagn om på et senere tidspunkt, når omlægningen af databasen er afsluttet, at tilsende udvalget de ønskede oplysninger?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst, at omlægningen af databasen forventes afsluttet i begyndelsen af 2007, hvorefter Rigspolitiet vil kunne tilvejebringe statistiske oplysninger om antallet af sletninger.

 

Når Justitsministeriet modtager de pågældende oplysninger fra Rigspolitiet, vil de blive sendt til Folketingets Retsudvalg.