Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 13 af 24. november 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Dna-profil-register (Videregivelse af oplysninger til andre EU-lande mv.) (L24).

 

 

Spørgsmål nr. 13

 

”Det fremgår af svaret på spørgsmål 7, om hvor mange Dna-profiler det vurderes skal videregives til andre EU-lande m.v., at Rigspolitiet på nuværende tidspunkt ikke umiddelbart er i besiddelse af statistiske oplysninger, der belyser antallet af forespørgsler i dna-registeret, som har resulteret i videregivelse af dna-profiler til udlandet. Statistiske oplysninger om videregivelsen til udenlandske myndigheder vil fremover løbende kunne tilvejebringes og stilles til rådighed for Justitsministeriet, når de tekniske omlægninger af databasen i tilknytning til edb-registeret er gennemført.

 

Vil ministeren give tilsagn om på et senere tidspunkt, at tilsende udvalget oplysning om antallet af videregivelser til andre EU-lande m.v.? ”

 

 

Svar:

 

Rigspolitiet har til brug for besvarelsen oplyst, at man fra begyndelsen af 2007 løbende vil kunne tilvejebringe statistiske oplysninger om videregivelse af oplysninger fra registeret til udlandet.

 

Justitsministeriet vil på den baggrund anmode Rigspolitiet om ved udgangen af 2007 at fremkomme med en oversigt over antallet af videregivelser af oplysninger fra registeret til myndigheder i medlemsstater i Den Europæiske Union eller tredjelande, der deltager i samarbejdet under Schengen-konventionen, til brug for kriminalitetsefterforskning eller kriminalefterretningsoperationer i 2007.

 

NÃ¥r Justitsministeriet modtager oplysningerne fra Rigspolitiet, vil de blive sendt til Folketingets Retsudvalg.