Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 7 af 27. oktober 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale DNA-profilregister. (Videregivelse af oplysninger til andre EU-lande mv.)(L 24).

 

Spørgsmål nr. 7:

 

          ”Hvor mange Dna-profiler vurderes det skal videregives til andre EU-lande m.v.?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:

 

”Rigspolitiet er ikke i stand til at vurdere, hvor mange dna-profiler, der vil blive videregivet fra det centrale dna-profilregister til udenlandske myndigheder efter en vedtagelse af lovforslaget. Det er imidlertid Rigspolitiets vurdering, at der ikke vil blive tale om en væsentlig forøgelse i antallet af videregivelser.

 

Rigspolitiet er på nuværende tidspunkt ikke umiddelbart i besiddelse af statistiske oplysninger, der belyser antallet af forespørgsler i dna-registeret, som har resulteret i videregivelse af dna-profiler til udlandet.

 

Statistiske oplysninger om videregivelsen til udenlandske myndigheder vil fremover løbende kunne tilvejebringes og stilles til rådighed for Justitsministeriet, når de tekniske omlægninger af databasen i tilknytning til edb-registeret er gennemført.”