Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 33 - Forslag til Lov om ændring af afskrivningsloven, aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre skattelove. (Leveringsrettigheder for sukkerroer og genetablering af overgangsregel).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr.  1 - 2 af 6. november 2006.

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Lise Bo Nielsen


Spørgsmål 1: Hvor mange gange er der i 2006 sket ændring i den nye aktieavancebeskatningslov (Lov nr. 1413 af 21. december 2005) ud over det nu foreslåede ændringsforslag i nærværende lovforslags § 2?

Svar: Lov nr. 1413 af 21. december 2005 er ændret 2 gange – ved § 2 i lov nr. 308 af 19. april 2006 og ved § 1 i lov nr. 406 af 8. maj 2006.

 

Spørgsmål 2: Ville det ikke være en fordel for borgernes forståelse af skattelovgivningen og dermed for retssikkerheden, hvis sådanne love som aktieavancebeskatningsloven kun blev ændret én gang om året, således at ændringer i loven blev samlet i et årligt lovforslag, og der umiddelbart efter vedtagelsen blev udsendt den årlige lovbekendtgørelse, der indeholder de ændringer, der er indeholdt?

Svar: Nej. Jeg mener, at den nuværende fremgangsmåde, hvor ændringer i forskellige love med en indbyrdes sammenhæng indgår i ét lovforslag, giver en bedre mulighed for at forstå skattelovgivningen. Med en bundtning efter love i stedet for efter indhold er der tværtimod risiko for, at man mister overblikket.

Er der gennemført flere ændringer af en lov, er det en god ide med en Ã¥rlig lovbekendtgørelse. Det er da ogsÃ¥ Skatteministeriets politik at udsende lovbekendtgørelser, efter at Folketinget er gÃ¥et pÃ¥ sommerferie, hvis der er behov for det.  Â