Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 33 - Forslag til Lov om ændring af afskrivningsloven, aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre skattelove (Leveringsrettigheder for sukkerroer og genetablering af overgangsregel).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 21 af 17. november 2006.

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Lise Bo Nielsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål 21: Ministeren anmodes om at yde teknisk bistand til et ændringsforslag, som fradrager værdien af leveringsrettighederne fra anskaffelsessummen, hvis der som led i anskaffelsen af ejendommen er overtaget leveringsrettigheder for sukkerroer uden særligt vederlag, dvs. som en del af ejendommens anskaffelsesvederlag, jf. problemstillingen, der bliver belyst i spm. 6 og 9-11?

 

Svar: Det fremgår af bemærkningerne til L 33, at jeg af forenklingshensyn ikke har foreslået de regler, der efterspørges et ændringsforslag om. Dette fremgår også af mine tidligere svar på spørgsmål om L 33.

 

Der er tvivl om værdien af leveringsrettigheder, der tidligere var bundet til jorden. Af netop den grund kan sukkerroedyrkerne efter de foreslåede regler i L 33 anvende en standardiseret indgangsværdi for leveringsrettigheder for sukkerroer, som ejes pr. 4. oktober 2006. Formålet hermed er at undgå tovtrækkeri mellem sukkerroedyrkere og skatteforvaltningen om værdien af leveringsrettigheder for sukkerroer, der tidligere var bundet til jorden.

 

Ud fra en samlet vurdering har jeg således ladet tvivlen om værdien af leveringsrettigheder, der tidligere var bundet til jorden, komme sukkerroerdyrkerne til gode. Dette er fortsat min indstilling. Derfor kan jeg ikke støtte et ændringsforslag som det, der efterspørges.

 

Det efterspurgte ændringsforslag kan udformes således:

 

”Ny paragraf

 

1)       Efter § 5 indsættes som ny paragraf:

 

”01

 

I lov om beskatning af fortjeneste og afståelse af fast ejendom (ejendomsavancebeskatningsloven), jf. lovbekendtgørelse nr. 891 af 17. august 2006, foretages følgende ændringer:

 

1. I § 5, stk. 4, nr. 5, udgår: ”og”.

 

[Redaktionel konsekvensændring]

 

2. I § 5, stk. 4, nr. 6, ændres ”§ 40 C.” til: ”§ 40 C, og”.

 

[Redaktionel konsekvensændring]

 

3. I § 5, stk. 4, indsættes som nr. 7:

 

”7) vederlag, der modtages for afståelse af en leveringsrettighed for sukkerroer omfattet af afskrivningslovens § 40, stk. 3, 2. pkt.”

 

[Anskaffelsessum for ejendom]

 

4. I § 5, stk. 5, nr. 5, ændres ”stk. 4, nr. 6,” til: ”stk. 4, nr. 6 og 7,”.

 

[Anskaffelsessum for en del af ejendom]

 

5.  I § 5, stk. 7, indsættes som 4. pkt.:

 

”Nedsættelse efter stk. 4, nr. 7, ved afståelse af leveringsrettigheder for sukkerroer foretages også i det år, hvor leveringsrettigheden afstås.”

 

[Tidspunkt for regulering]

 

6. I § 5, stk. 8, indsættes som 5. pkt.:

 

”Nedsættelse af anskaffelsessummen med vederlag for afståelse af en leveringsrettighed for sukkerroer, jf. stk. 4, nr. 7, og stk. 5-7, skal kun ske for leveringsrettigheder for sukkerroer afstået den 4. oktober 2006 eller senere.”

 

[Omfattede leveringsrettigheder]”