Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240 København K

Dato   20. november 2006

J nr.             004-u18-41

  

 

Hermed fremsender jeg svar på spørgsmål nr. 4 (L 34) stillet af Trafikudvalget den 31. oktober 2006.

Spørgsmål nr. 4:

”Vil lovforslagets ændringer af betingelserne for at være undtaget tilslutningspligten ikke betyde, at tyndt befolkede områder får en ringere taxa betjening, end tilfældet er nu?”

Svar:

Forslaget udvider kommunernes muligheder for at fritage taxitilladelser fra tilslutningspligten uden samtidig at skulle belægge tilladelserne med vilkår, som begrænser de pågældende tilladelser til fortrinsvis at omfatte geografisk afgrænsede områder udenfor bymæssig bebyggelse.

Formålet med forslaget er at sikre kommunerne muligheder for at tilvejebringe og fastholde en tilfredsstillende publikumsbetjening gennem en fleksibel administration af taxilovens princip om tilslutningspligten. Forslaget afskærer således ikke kommunerne fra at belægge taxitilladelser, der fritages fra tilslutningspligten, med vilkår om fortrinsvis betjening af et nærmere afgrænset område, eksempelvis i tyndt befolkede områder.

Kommunernes behov for at kunne udøve en mere fleksibel administration af tilslutningspligten er efter min opfattelse blevet yderligere aktuelt i forbindelse med kommunalreformen, der bl.a. reducerer antallet af kommuner væsentligt, således at kommunerne bliver geografisk større og får flere indbyggere.

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen