Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato  20. november 2006

J. nr.           004-U18-31

  

 

Trafikudvalget har i brev af 27. oktober 2006 stillet mig følgende spørgsmål 14-21 ad L 35, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål nr. 14:

 

Mener ministeren ikke, det vil være fornuftigt, hvis et lovforslag om modulvogntog afventede, at der er vedtaget en samlet godsstrategi for Danmark?

 

Svar:

 

Jeg skal henvise til mit svar på spørgsmål 13 vedrørende sammenhængen til den samlede godsstrategi. Jeg kan i øvrigt nævne, at de overordnede rammer for godsstrategien er beskrevet uddybende i kapitel 1 i oplægget ”Bedre samspil mellem transportformerne”, Transport- og Energiministeriet okt. 2006.

Det er vigtigt, at vi hele tiden arbejder med at effektivisere og udvikle transportsystemet. Det gøres løbende, og er som sådan et led i arbejdet frem mod en redegørelse for den samlede godsstrategi.

Det er min vurdering, at der er behov for snarest mulig at få igangsat et udvidet forsøg med modulvogntog. Det tager nemlig tid at tilpasse vejsystemet til forsøg med modulvogntog således at der som aftalt kan påbegyndes kørsel med modulvogntog ultimo 2008.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen