Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             20. november 2006

J. nr.           004-U18-31

  

 

Trafikudvalget har i brev af 27. oktober 2006 stillet mig følgende spørgsmål 14-21 ad L 35, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål nr. 16:

 

Hvorfor har ministeren ikke hørt konkurrenterne til modulvogntog, som f.eks. Dansk Jernbane Aps og Raillion, og miljøorganisationerne i forbindelse med udarbejdelsen af lovforslaget? Mener ministeren ikke, at disse virksomheder og organisationer har en interesse i dette lovforslag?

 

Svar:

 

Indledningsvis vil jeg oplyse, at høringen selvfølgelig også blev lagt på den såkaldte Høringsportal, og de nævnte parter har således haft mulighed for at se lovforslaget.

Der ligger naturligvis ikke noget signal i, at miljøorganisationerne og godsbanevirksomhederne ikke er blevet hørt specifikt. Den interne udredning i 2004 viste således, at der utvivlsomt er miljøfordele ved modulvogntog.

Den betydelige vækst i godsmængderne betyder, at der er god brug for alle transportformerne. Modulvogntog handler om at effektivisere landevejstransporten, og jeg mener ikke, at vejen frem til et effektivt og sammenhængende transportsystem kan være at hindre en sådan effektivisering af de øvrige transportformer.

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen