Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato  20.november 2006

J. nr.           004-U18-31

  

 

Trafikudvalget har i brev af 27. oktober 2006 stillet mig følgende spørgsmål 14-21 ad L 35, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål nr. 17:

 

Vil ministeren redegøre for, hvorvidt regeringen er ved at skifte politik i forhold til den såkaldte musketér-ed, som Danmark aflagde ved behandlingen af direktivet vedrørende forsøg med modulær fremgangsmåde?

 

Svar:

 

Lad mig starte med at slå fast, at Danmark naturligvis holder ” musketér-eden”.

Da musketér-eden blev afgivet i 1996 bad Rådet samtidig Kommissionen om at lave en rapport om virkningen af det nye fænomen: modulvogntog, og om at fremlægge forslag til ændring af direktivet.

Musketér-eden går netop på, at indtil direktivet ændres, vil medlemslandene (udover Sverige og Finland) ikke generelt indføre modulvogntog.

I Danmark er vi ikke i gang med at indføre modulvogntog generelt, men alene på det overordnede vejnet og kun som forsøg. Der har desuden været gennemført forsøg i Holland samt i visse tyske delstater, jf. min besvarelse af spørgsmål 8.

Samtidig har jeg som nævnt i svaret på spørgsmål 8 igen bragt emnet op i EU, således at jeg formoder, at Kommissionen snart vilfærdiggøre den længe ventede rapport således, at vi på EU-niveau vil kunne blive enige om regler om modulvogntog, som jeg forventer vil svare til vores landsdækkende forsøg. Men jeg ser ingen grund til at lade det danske forsøg afvente denne rapport.

 

Med venlig hilsen

 

Flemming Hansen