Høje-Taastrup Kommune

Bygaden 2

2630 Taastrup

 

Att.: Borgmester Michael Ziegler

Dato  20. november 2006

J. nr.           109-14

Deres ref.

Sagsbeh.  NJH

  

 

 

Modulvogntog

Kære Michael Ziegler

Tak for Deres brev af 27. oktober 2006 samt den medsendte rapport: Modulvogntog i Høje Taastrup Transportcenter udarbejdet af Høje-Taastrup TransportCenter i samarbejde med TetraPlan A/S, som er et konstruktivt bidrag til de igangværende overvejelser om udformning af en landsdækkende forsøgsordning.

./.

 

 

 
Som du nok ved, er der nu truffet beslutning om et landsdækkende forsøg med modulvogntog, hvor der også ses på adgangen til Høje Taastrup transportcenter. Til orientering vedlægges kopi af trafikaftalen for 2007, som regeringen har indgået med Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre den 26. oktober 2006.

Trafikaftalen for finansloven 2007 indebærer, at der etableres et landsdækkende forsøg i 2008-11 med modulvogntog på det overordnede vejnet.  Gennemførelsen af det udvidede forsøg forudsætter vedtagelse af det fremsatte lovforslag vedrørende ministerens bemyndigelse til at tillade vogntog med to tilkoblede påhængskøretøjer.

Den udvidede forsøgsordning med modulvogntog tager udgangspunkt i det eksisterende sammenhængende motorvejsnet. Der etableres desuden forbindelse til transportcentre i umiddelbar tilslutning til motorvejen, til nærmere udvalgte sideanlæg (rastepladser) på motorvejsnettet samt til havne med international godstransport, hvor havnearealerne ligger i umiddelbar nærhed af motorvejen, og hvor en forbindelse ikke vil forudsætte større anlægsinvesteringer. Herudover inddrages strækningen fra Holbæk til Kalundborg (rute 23) i forsøget.

 

Forsøget forudsætter en række investeringer i ændringer og tilpasninger af vejnettet (ramper, rundkørsler m.v.). Der er lagt op til, at ejerne af de enkelte transportcentre og havne m.v. selv forestår udgifterne til tilpasning til modulvogntog.

 

Jeg har fremsendt jeres analyse til Vejdirektoratet, hvor den vil indgå i det videre arbejde med forberedelsen af modulvogntogsforsøget.

 

Med venlig hilsen

 

 

Tine Lund Jensen

Kontorchef