Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             5. februar 2007

J nr.             109-14

  

 

Trafikudvalget har i brev af 29. januar 2007 stillet mig følgende spørgsmål 45 ad L 35, som jeg hermed skal besvare.

 

./.     Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

 

Spørgsmål 45:

 

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 24. januar 2007 fra Hanstholm Havn, jf. TRU L 35 - bilag 48"

Svar:

 

I den af Hanstholm Havn fremsendte undersøgelse er vurderet to alternative ruter fra motorvejsnettet til havnen – den ene med en længde på ca. 95 km og den anden på ca. 135 km. Der er tale om meget lange strækninger uden for motorvejsnettet. I det aftalte forsøg indgår strækningen mellem Holbæk og Kalundborg som et ”forsøg i forsøget” med henblik på at indhøste lokale erfaringer med og perspektiver i modulvogntogsforsøget udenfor motorvejsnettet.

Som tidligere udmeldt har jeg på baggrund af henvendelser fra en række havne og transportcentre bedt Vejdirektoratet redegøre for forudsætninger, undersøgelsesbehov m.v. vedrørende de infrastrukturmæssige forhold med henblik på, at der kan tages stilling til disses eventuelle inddragelse i forsøget.  Hanstholm Havn og den fremsendte analyse vil indgå heri. Udover undersøgelsesbehovet vil der i givet fald også skulle tages stilling til bl.a. finansieringsmæssige forhold.

På baggrund af redegørelsen vil jeg i samråd med partierne bag trafikaftalen tage stilling til en eventuel ændring af forsøget, herunder hvorvidt der i givet fald skal igangsættes en egentlig vejteknisk og anlægsøkonomisk analyse forud for projektering og inddragelse af yderligere vejstrækninger.

I øvrigt kan jeg henvise til min besvarelse af spørgsmål 31 vedrørende Hanstholm Havn samt spørgsmålene 36 (omtrykt), 42 og 44.

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen