<DOCUMENT_START>

 

Udsendelse af instruks om rode- og beskæftigelsesmaterialer

 

Lovgivningens krav om rode- og beskæftigelsesmateriale til svin har tidligere givet anledning til en betydelig mængde indskærpelser over for svineproducenter. Fødevarestyrelsen har oplyst, at ca. 25 % af fødevareregionernes indskærpelser i 2004 vedrørte mangelfuld opfyldelse af lovens krav om tilstrækkelig rodemateriale. Der har siden fra erhvervets side været rejst tvivl om, hvordan kravet kan opfyldes, herunder hvilke materialer, der kan anvendes, samt hvordan, og i hvilken mængde materialet skal tildeles for at opfylde lovgivningens krav.

 

Justitsministeriet har derfor i samarbejde med Fødevarestyrelsen udarbejdet en vejledning om rode- og beskæftigelsesmaterialer til svin. Vejledningen er vedlagt dette brev.

 

Vejledningen indeholder konkrete anvisninger på og forslag til, hvilke materialer der kan anvendes til opfyldelse af lovgivningens krav. Vejledningen er således udarbejdet for at tydeliggøre lovgivningens krav til rode- og beskæftigelsesmateriale og dermed give danske svineproducenter bedre mulighed for at opfylde kravene til gavn for svinenes velfærd.

 

Justitsministeriet skal på denne baggrund anmode Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender om at overveje at lade Fødevarestyrelsen udsende vejledningen som instruks til fødevareregionerne.

 

 

Med venlig hilsen

 

Torben Jensen