Besvarelse af spørgsmål nr. <DOCUMENT_START>11 af 13. november 2006 fra Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri vedrørende forslag til ændring af lov om udendørs hold af svin, lov om indendørs hold af smågrise, avls- og slagtesvin samt lov om indendørs hold af drægtige søer og gylter (Gennemførelse af Europarådets reviderede rekommandation om svin m.v.) (L 45)

 

Spørgsmål:

 

                   ”Vil ministeren oplyse, om en vandkrybbe/beholder, der er holdt frostfri og fyldt opfylder lovens krav om adgang til drikkevand?”

 

Svar:

 

Som anført i bemærkningerne til lovforslaget, jf. afsnit 2.1., er det formålet med lovforslaget at bringe dansk ret i overensstemmelse med den reviderede rekommandation om svin, således at sikres permanent adgang til rent drikkevand.

 

Den gældende lov om udendørs hold af svin indeholder i § 12 en undtagelse til kravet om permanent adgang til vand for så vidt angår svin, der holdes ude i perioder med frostvejr. I disse perioder er det således alene et krav, at svinene skal vandes én gang om dagen i forbindelse med fodring. Lovforslaget indebærer således, at svin, der holdes udendørs, har permanent adgang til vand også i perioder med frostvejr.

 

Hvis et vandtrug eller en vandkrybbe er konstrueret således, at svinene til hver en tid, dvs. også i perioder med frostvejr, kan drikke vand direkte af truget, og forudsat at truget indeholder tilstrækkelige mængder rent drikkevand, vil et sådant trug efter Justitsministeriets opfattelse opfylde de krav, der følger af lovforslaget.