Besvarelse af spørgsmål nr. <DOCUMENT_START>16 af 16. november 2006 fra Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri vedrørende forslag til ændring af lov om udendørs hold af svin, lov om indendørs hold af smågrise, avls- og slagtesvin samt lov om indendørs hold af drægtige søer og gylter (Gennemførelse af Europarådets reviderede rekommandation om svin m.v.) (L 45)

 

Spørgsmål:

 

                   ”Vil ministeren yde teknisk bistand til udarbejdelse af et ændringsforslag, hvorefter forbuddet mod fuldspaltegulve også gælder i udleveringsrum, hvori svin opstaldes i 12 timer?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet kan oplyse, at et ændringsforslag med det angivne indhold, som vil indebære at den gældende retstilstand opretholdes, kan udformes således:

 

”1) Lovforslagets titel affattes således:

 

”Forslag

 til

 Lov om ændring af lov om udendørs hold af svin og lov om indendørs hold af drægtige søer og gylter (Gennemførelse af Europarådets reviderede rekommandation om svin m.v.)”.

 

[Korrektion af lovforslagets titel]

 

Til § 2

 

2) Paragraffen udgår.

 

[Undtagelse fra forbuddet mod fuldspaltegulve]”

 

Bemærkninger

 

Det foreslås, at lovforslagets § 2 om ændring af lov om indendørs hold af smågrise, avls- og slagtesvin udgår. Forslaget indebærer, at forbuddet mod fuldspaltegulve i lovens § 3 opretholdes for så vidt angår udleveringsrum.”

 

Det bemærkes, at Justitsministeriet ikke kan støtte et sådant ændringsforslag.