Besvarelse af spørgsmål nr. 22<DOCUMENT_START> af 29. november 2006 fra Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri vedrørende forslag til ændring af lov om udendørs hold af svin, lov om indendørs hold af smågrise, avls- og slagtesvin samt lov om indendørs hold af drægtige søer og gylter (Gennemførelse af Europarådets reviderede rekommandation om svin m.v.) (L 45)

 

Spørgsmål:

 

                   ”Vil ministeren yde teknisk bistand til udarbejdelse af et ændringsforslag, hvorefter den oprindelige § 12 fastholdes og vil ministeren selv stille et sådant ændringsforslag?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet kan oplyse, at et ændringsforslag med det angivne indhold, som vil indebære at den gældende retstilstand opretholdes, kan udformes således:

 

”Til titlen

 

1) Undertitlen affattes således:

 

”(Fuldspaltegulve i udleveringsrum og –vogne m.v.)”.

 

[Præcisering af lovforslagets undertitel]

 

Til § 1

 

2) Nr. 1 udgår.

 

[Svins adgang til vand]”


 

Bemærkninger

 

Det foreslås, at lovforslagets § 1, nr. 1, om ændring af lov om udendørs hold af svin udgår. Forslaget indebærer en opretholdelse af den gældende retstilstand, således at kravet om, at svin altid skal have fri adgang til rent drikkevand, ikke gælder i perioder med frostvejr. I disse perioder skal svinene mindst en gang om dagen have adgang til rent vand i forbindelse med fodring.”

 

Justitsministeriet kan ikke støtte et sådant ændringsforslag. Der henvises i den forbindelse til besvarelsen af spørgsmål nr. 20 vedrørende lovforslaget.