Besvarelse af spørgsmål nr. 32<DOCUMENT_START> af 6. december 2006 fra Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri vedrørende forslag til ændring af lov om udendørs hold af svin, lov om indendørs hold af smågrise, avls- og slagtesvin samt lov om indendørs hold af drægtige søer og gylter (Gennemførelse af Europarådets reviderede rekommandation om svin m.v.) (L 45)

 

Spørgsmål:

 

                   ”Det fremgår af bemærkningerne til lovforslaget, at den reviderede rekommandation foreskriver, at ”svin skal have permanent adgang til en tilstrækkelig mængde vand”. Det samme står i Rådets direktiv 91/630/EØF, jf. svar på spørgsmål 12. Vil ministeren oplyse, om der i forbindelse med udarbejdelsen af rekommandation og direktiv har været drøftelser i henholdsvis Europaråds- og Rådssammenhæng om ”permanent adgang” omfatter svinenes inaktive perioder, dvs. om natten, samt om det i den forbindelse direkte er blevet konstateret, at der også skal være adgang til vand om natten?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har ikke inden for de tidsmæssige rammer for en besvarelse af spørgsmålet kunnet undersøge nærmere, om den i spørgsmålet beskrevne problemstilling har været rejst under drøftelserne i Europaråds- og Rådssammenhæng.