Besvarelse af spørgsmål nr. <DOCUMENT_START>4 af 7. november 2006 fra Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri vedrørende forslag til ændring af lov om udendørs hold af svin, lov om indendørs hold af smågrise, avls- og slagtesvin samt lov om indendørs hold af drægtige søer og gylter (Gennemførelse af Europarådets reviderede rekommandation om svin m.v.) (L 45)

 

Spørgsmål:

 

                   ”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 3. november 2006 fra Økologisk Landsforening, jf. L 45- bilag 3.”

 

Svar:

 

Økologisk Landsforening anfører med hensyn til det i lovforslaget foreslåede krav om permanent adgang til vand for svin, der holdes udendørs, bl.a., at søernes folde indgår i sædskiftet og derfor er spredt på store arealer, der ikke er de samme fra år til år. Det kan derfor være forbundet med store vanskeligheder at få grisefoldene indpasset i sædskiftet, og i nogle tilfælde vil det også være forbundet med store udgifter at forsyne foldene med frostfri vandforsyning.

 

Der henvises til den samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 1 og 3 af 7. november 2006 vedrørende lovforslaget, hvor de praktiske forhold og økonomiske konsekvenser af forslaget er nærmere behandlet.