Besvarelse af spørgsmål nr. <DOCUMENT_START>7 af 8. november 2006 fra Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri vedrørende forslag til ændring af lov om udendørs hold af svin, lov om indendørs hold af smågrise, avls- og slagtesvin samt lov om indendørs hold af drægtige søer og gylter (Gennemførelse af Europarådets reviderede rekommandation om svin m.v.) (L 45)

 

Spørgsmål:

 

                   ”Betyder det forhold, at slagterierne kræver, at slagtesvin ankommer fastende til slagteriet, at antallet af svin, der opholder sig i udleveringsrum herunder udleveringsvogne, øges?”  

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen anmodet Fødevarestyrelsen og Danmarks JordbrugsForskning om en udtalelse. Fødevarestyrelsen og Danmarks JordbrugsForskning har imidlertid telefonisk oplyst over for Justitsministeriet, at man ikke er i besiddelse af oplysninger, der nærmere belyser anvendelsen af udleveringsfaciliteter til slagtesvin i forbindelse med faste.

 

Justitsministeriet har derfor anmodet om en udtalelse fra Landbrugsraadet, som har oplyst følgende:

 

”Fasteperioden har ingen indflydelse på brugen af udleveringsfaciliterne eller dyrenes opholdstid i udleveringsrummet eller -vognen. Fasteperioden kan gennemføres i såvel en udleveringsfacilitet som i det egentlige staldanlæg.

 

Ved restriktiv fodring, hvor grisene får foderet i portioner, udelades den sidste fodring inden udlevering. Ved ad libitum fodring, hvor grisene normalt kan æde, når de har lyst, lukkes fodertilførslen til den enkelte sti eller sektion.”