Dato:            5. december 2006

Kontor:         Lægemiddelkontoret

J.nr.:             2006-1307-2

Sagsbeh.:   KST

Fil-navn:       L 51 - spørgsmål nr. 17 - svar.doc

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 17 (L 51) som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 15. november 2006

 

Spørgsmål 17:

"Kan ministeren bekræfte, at fødevarekontrollen er 9.000 ordinære besøg bagud her i november måned? Og i forlængelse heraf, mener ministeren, med de begrænsede midler, som er afsat til kontrolfunktion, at det er realistisk, at fødevarekontrollen kan leve op til de ekstra kontrolfunktioner."

 

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender. Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender – der i denne anledning har modtaget bidrag fra Fødevarestyrelsen – har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Det kan oplyses, at selve udførelsen af kontrolfunktionen i forbindelse med liberaliseringen af forhandling af veterinærmedicin ikke vil medføre yderligere byrder for fødevarekontrollen, idet der til Fødevarestyrelsen vil blive tilføjet nye ressourcer til varetagelse af netop den kontrolfunktion, der følger af den politiske handlingsplan, hvor der er afsat midler til dette kontrolformål.

 

. / .


Til orientering vedlægges kopi af Familie- og Forbrugerministerens svar af 14. november 2006 på spørgsmål S 535 stillet af Per Clausen (EL).”