Dato:            28. november 2006

Kontor:         Lægemiddelkontoret

J.nr.:             2006-1307-2

Sagsbeh.:   KST

Fil-navn:       L 51 - spørgsmål nr. 19 - svar.doc

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 19 (L 51) som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 20. november 2006

 

Spørgsmål 19:

"Hvad er ministerens holdning til at stille ændringsforslag om deling af lovforslaget, således at de elementer i lovforslaget, der omhandler liberalisering af salget af medicin til produktionsdyr og styrkelse af indsatsen for fødevaresikkerhed og dyrevelfærd, udskilles til selvstændig behandling."

 

Svar:

Jeg skal i anledning af spørgsmålet henvise til, at den politiske aftale af 8. juni 2006 om en handlingsplan på medicinområdet blev forhandlet som én samlet pakke. Handlingsplanens forskellige initiativer skal således ses i en sammenhæng – og sådan er lovforslaget også udformet. Netop derfor blev der under forhandlingerne om handlingsplanen indgået en særlig stemmeaftale, hvorefter Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti forpligtede sig til ikke at stemme imod den følgelovgivning, der gennemfører den samlede aftale, jf. indledningen til aftalen.

 

Jeg mener derfor ikke, at de elementer i lovforslaget, der omhandler liberalisering af salget af medicin til produktionsdyr og styrkelse af indsatsen for fødevaresikkerhed og dyrevelfærd, skal udskilles til selvstændig behandling.