Dato:            1. december 2006

Kontor:         Lægemiddelkontoret

J.nr.:             2006-1307-2

Sagsbeh.:   KST

Fil-navn:       L 51 - spørgsmål nr. 22 - svar.doc

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 22 (L 51) som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 21. november 2006

 

Spørgsmål 22:

"I flere høringssvar til lovforslaget er anført, at præciseringerne af reglerne om de omkostningsbegrundede rabatter vil føre til en væsentlig nedgang i omfanget af disse rabatter. Ministeren bedes oplyse, hvorfor dette ikke afspejles i bemærkningerne om lovforslagets økonomiske konsekvenser."

 

Svar:

Som anført i besvarelsen af spørgsmål nr. 5 kan jeg ikke afvise, at de foreslåede præciseringer kan indebære, at udviklingen i rabatniveauet vil være vigende. Jeg mener derimod ikke at der er grundlag for at kunne konkludere, at præciseringen af regler om omkostningsbegrundede rabatter vil føre til en væsentlig nedgang i omfanget af disse rabatter.

 

Som det fremgår af lovforslaget har præciseringerne af reglerne til hensigt at sikre, at de omkostningsbegrundede rabatter har grundlag i en reel omkostningsbesparelse hos leverandøren. I det omfang de foreslåede ændringer måtte indebærer en reduktion i niveauet for de omkostningsbegrundede rabatter, må dette være udtryk for, at der har været givet rabatter, der ligger uden for det oprindelige formål.