Dato:            22. november 2006

Kontor:         Lægemiddelkontoret

J.nr.:             2006-1307-2

Sagsbeh.:   KST

Fil-navn:       L 51 - spørgsmål nr. 7 - svar.doc

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 7 (L 51) som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 15. november 2006

 

Spørgsmål 7:

"Ministeren bedes redegøre for, hvorledes intentionerne bag omkostningsbegrundede rabatter – færre og større leverancer – spiller sammen med intentionerne om opretholdelse af apotekerdækningen i tyndt befolkede egne, idet det vel må forventes, at lovforslagets strammere regler vil gøre det vanskeligere at opnå omkostningsbegrundede rabatter?"

 

Svar:

Formålet med at give apotekerne mulighed for at opnå omkostningsbegrundede rabatter er at bidrage til at udvikle en rationel tilrettelæggelse af distributionen af lægemidler til apotekerne – såvel i byerne som på landet. Adgangen til at yde omkostningsbegrundede rabatter gør det muligt at indhente effektiviseringsgevinster, der kommer såvel apotekere som forbrugere og sygesikringen til gode.

 

Jeg kan herudover oplyse, at opretholdelsen af driftsgrundlaget for apoteker med et lavt omsætningsniveau sikres gennem apotekernes udligningsordning.