Ministeren

 

J.nr.

 

 

  

Den 20. november 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 32 ad L 55  - Forslag til

lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 32

Ministeren bedes oplyse, hvorfor der ikke er taget højde for tilførslen af fosfor til skrånende landbrugsarealer langs vandløb og søer i det reviderede lovforslag?

 

 

Svar

Af vejledningen til lovforslaget vil det fremgå, at der skal stilles vilkår til arealer, hvor der er risiko for overfladeafstrømning, f.eks. vilkår om etablering af en dyrkningsfri randzone, ud over den obligatoriske 2 meter bræmme, eller krav om ændret køreretning på marken langs vandløb, der grænser op til skrånende udbringningsarealer.

 

Såfremt terrænhældningen ned mod vandløbet er mere end 12 grader er der således stor risiko for overfladisk afstrømning, og arealet er typisk ikke egnet til udbringning med mindre dyrkningsforanstaltninger til afhjælpning heraf iværksættes. Kort over hældning vil kunne findes på www.miljøportalen.dk.

 

I vurderingen af vandløb skal der ikke alene tages hensyn til den målsætning vandløbet har på den aktuelle strækning for udbringning, men også tages hensyn til sårbarheden af de nedstrømsliggende vandløbsstrækninger, søer og kystområder mv.