Dato:            27. november 2006

Kontor:         Kommunaladm. kt.

J.nr.:             2006-2400-44

Sagsbeh.:   MWP

Fil-navn:       L 6 - ÆF


Ændringsforslag til lovforslag nr. L 6

Af indenrigs- og sundhedsministeren:

Til § 2

1) § 2 affattes således:

”§ 2. Loven træder i kraft dagen efter bekendtgørelsen i Lovtidende og har virkning fra den 1. januar 2007.”

[Ændring af ikrafttrædelsestidspunkt]

Til § 3

2) I § 3 indsættes som nyt stk. 1:

     ”For skatteåret 2007 gælder, at en nedsættelse af grundskylden for den enkelte ejendom, der er en følge af bestemmelsen i § 2, stk. 1, 3. pkt., eller § 2, stk. 2, 1. pkt., i lov om kommunal ejendomsskat, som affattet ved denne lovs § 1, nr. 1 og 2, foretages ved afkortning af den eller de opkrævninger af ejendomsskatter, der forfalder til betaling den 1. juli 2007 eller senere. Hvis der er tale om mere end en rate, fordeles nedsættelsen ligeligt på alle raterne. Hvis nedsættelsen ikke fuldt ud kan ske ved afkortning, udbetales den overskydende del af nedsættelsen den 1. oktober 2007 til ejendommens ejer, jf. § 29, stk. 1, i lov om kommunal ejendomsskat.”

Stk. 1-3 bliver herefter stk. 2-4.

[Nedsættelse af grundskylden foretages ved afkortning i 2007]

 

Bemærkninger

Til nr. 1

     Det foreslås, at loven træder i kraft dagen efter bekendtgørelsen i Lovtidende, da det ikke med sikkerhed vil være muligt at få bekendtgjort loven i Lovtidende tids nok til, at loven kan træde i kraft den 1. januar 2007. Det foreslås derudover, at loven har virkning fra den 1. januar 2007.

Til nr. 2

Det foreslås, at nedsættelsen af grundskylden for ejendomme, der må anses for benyttet til landbrug, gartneri, planteskole, frugtplantage eller skovbrug udformes som en nedsættelse i 2. halvår af de allerede pålignede ejendomsskatter for 2007. Baggrunden herfor er, at det ikke vil være praktisk muligt at indarbejde nedsættelsen i de opkrævninger, der skal udsendes for 2007, da der for nogle kommuners vedkommende foretages ejendomsskatteberegninger inden lovforslaget kan vedtages.

Nedsættelsen skal svare til forskellen mellem den grundskyld, der er pålignet den enkelte landbrugsejendom m.v. efter de gældende regler, og den grundskyld, der ville være blevet pålignet ejendommen efter nærværende lovforslag. Den samlede nedsættelse fordeles ligeligt på den eller de rater af ejendomsskatter, der forfalder til betaling den 1. juli 2007 eller senere. For at sikre mod den situation, hvor de pålignede ejendomsskatter for 2. halvår 2007 vil kunne være mindre end nedsættelsen, foreslås det, at den overskydende del af nedsættelsen udbetales den 1. oktober 2007 til ejendommens ejer på dette tidspunkt.

Den foreslåede løsning for skatteåret 2007 svarer til den fremgangsmåde, der har været anvendt i forbindelse med nedsættelser af den amtskommunale grundskyldpromille for skatteårene 2005 og 2006.