Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

I forbindelse med behandlingen af (L 68) Forslag til Lov om ændring af lov om Danmarks Evalueringsinstitut (Evalueringer på folkeskoleområdet og dagtilbudsområdet) har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 22. november 2006 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 2:

”Har ministeren undersøgt mulighederne for at sikre en koordinering af Danmarks Evalueringsinstituts evalueringsarbejde, med de beslutninger der træffes af det nyetablerede Råd for Evaluering og Kvalitetsudvikling af Folkeskolen for på den måde at undgå uhensigtsmæssigt dobbeltarbejde og unødvendige begrænsninger af Danmarks Evalueringsinstituts aktiviteter?”

 

Svar:

Lovforslaget er udtryk for et ønske om at udnytte ressourcerne til evaluering af folkeskoleområdet målrettet og bedst muligt og undgå uhensigtsmæssigt dobbeltarbejde. Rådet for Evaluering og Kvalitetsudvikling af Folkeskolen er nedsat med den opgave at følge og vurdere samt rådgive ministeren om det faglige niveau og den pædagogiske udvikling i folkeskolen. Evalueringer vil udgøre et væsentligt element i denne sammenhæng.

 

På den baggrund har jeg fundet det mest hensigtsmæssigt at foreslå en ændring af loven om Danmarks Evalueringsinstitut, som indebærer en klar ansvars- og opgavefordeling mellem instituttet og Rådet for Evaluering og Kvalitetsudvikling af Folkeskolen.

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder