Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

I forbindelse med behandlingen af (L 68) Forslag til Lov om ændring af lov om Danmarks Evalueringsinstitut (Evalueringer på folkeskoleområdet og dagtilbudsområdet) har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 22. november 2006 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 3:

”Forventes der totalt set færre eller samme niveau af medarbejderressourcer hos Danmarks Evalueringsinstitut til at evaluere folkeskolen, hvis lovforslaget bliver vedtaget i sin nuværende form?”

 

Svar:

Niveauet af medarbejderressourcer hos instituttet til at evaluere folkeskolen vil afhænge af, i hvilket omfang formandskabet for Rådet for Evaluering og Kvalitetsudvikling af Folkeskolen træffer beslutning om, at der skal gennemføres evalueringer på området, og i hvilket omfang det overlades til instituttet at gennemføre disse evalueringer. Efter de gældende regler afhænger det af undervisningsministerens årlige godkendelse af instituttets handlingsplan og budget. Det er forventningen, at instituttet i kraft af det opbyggede kendskab til området i høj grad vil blive anvendt, men det er op til rådets formandskab at afgøre omfanget heraf.

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder