Supplerende besvarelse af spørgsmål nr. 5 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af færdselsloven og pasloven (Befordring af børn på motorcykel og trehjulet knallert, måling og vejning af børn, reservation af parkeringspladser til bestemte køretøjer og betaling af pasgebyr) (L 71).

 

 

Spørgsmål:

 

”Hvilken betydning får kommunernes overtagelse af ekspeditionsopgaverne i forbindelse med ansøgninger af pas i forhold til den nuværende mulighed for at få udstedt et nødpas ved henvendelse på en politistation?”

 

Svar:

 

Det fremgår bl.a. af Justitsministeriets svar af 5. december 2006 på ovennævnte spørgsmål, at Rigspolitichefen har oplyst, at det i de hidtidige drøftelser med Kommunernes Landsforening har været forudsat, at politiet efter den 1. januar 2007 ikke varetager ekspeditionsopgaver på pasområdet. Dog er spørgsmålet om politiets fortsatte varetagelse af udstedelse af provisoriske pas og forlængelse af gyldighedstid for pas i Københavns Lufthavn i Kastrup for tiden genstand for drøftelser mellem Rigspolitichefen og Kommunernes Landsforening.

 

Rigspolitichefen har oplyst Justitsministeriet om, at Rigspolitichefen efterfølgende er blevet opmærksom på, at politiet uden for almindelig åbningstid også udsteder provisoriske pas og forlænger gyldighedstid for pas i Billund Lufthavn og Tirstrup Lufthavn og ved grænseovergangen ved Padborg. Det kan endvidere ikke udelukkes, at politiet udfører denne opgave andre lignende steder. Rigspolitichefen vil henlede Kommunernes Landsforenings opmærksomhed herpå.