Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             9. januar 2007

J nr.              700-18

Det Energipolitiske Udvalg har i brev af 14. december 2006 stillet mig følgende spørgsmål 9 vedrørende L 77, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 9:

 

”Ministeren bedes redegøre for, hvorledes ministeren i høringsnotatet når frem til, at der ikke skønnes at være udgifter til at foretage forudgående konsekvensvurderinger samt om nødvendigt afværgeforanstaltninger og overvågning af yngle- eller rasteområder for visse arter i forbindelse med gennemførelsen af artikel 12.”

 

Svar:

 

Eksisterende bestemmelser i lovgivningen afgør allerede, hvorvidt der skal gennemføres vurderinger af virkninger på miljøet for nye aktiviteter på havet. Følgelig forventes lovforslaget ikke at medføre omkostninger for erhvervslivet, der væsentligt overstiger det, der har været hidtidig praksis. I visse tilfælde vil det kunne øge omkostningerne til en vurdering, at der forekommer beskyttede arter i nærheden af projekter. Dette ville imidlertid også være tilfældet med den eksisterende lovgivning.

Dog er rækkevidden af artikel 12 i habitatdirektivet endnu ikke kendt (jf. svaret på spørgsmål 1 vedrørende L 77), hvorfor det ikke på nuværende tidspunkt kan afgøres, om der kan komme øgede omkostninger i forbindelse med afklaringen af rækkevidden af denne artikel.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen