Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

EPI/ J.nr. 2006-1050

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 22. januar 2007

 

 

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 17. januar 2007 følger hermed socialministerens svar på spørgsmål nr. 137 til L 80.

­

 

 

Spørgsmål nr. 137:

 

”Ministeren bedes yde teknisk bistand til et ændringsforslag, der sikrer, at alle lejere i bestående lejemål, uanset bebyggelsens udlejningsform og uanset om man er visiteret til en friplejebolig, sikres en kompenserende boligstøtte, der dækker merlejen, som følge af udlejers ensidige ombygning af lejemålet i forbindelse med overgang til indretning af friplejeboliger.”

 

Svar:

 

Et ændringsforslag kan udformes således:

 

Til § 16

1) § 16, stk. 1 og 2, affattes således:

 

   ”§ 16. Til personer, der på omdannelsestidspunktet eller ombygningstidspunktet bor i en bolig, der bliver friplejebolig efter denne lov, og hvis nettoboligudgift herved forøges, udbetaler kommunalbestyrelsen en kompensation. Ved nettoboligudgift forstås boligudgiften efter fradrag af individuel boligstøtte. Kompensationen fortsætter i hele lejeperioden.

   Stk. 2. Kompensationen beregnes som differencen mellem den hidtidige nettoboligudgift i måneden umiddelbart forud for henholdsvis omdannelsen eller ombygningen og nettoudgiften umiddelbart efter henholdsvis omdannelsen eller ombygningen. Kompensationen udbetales månedligt, så længe den pågældende bebor den pågældende bolig.”

 

Socialministerens kommentar til ændringsforslaget:

 

I besvarelsen af spørgsmål 121 har jeg ad pkt. 12 kommenteret forslaget for så vidt angår ombygning af ejendommen til friplejeboliger.

Kompensation til de lejere, der bor i en ejendom, der omdannes til friplejeboliger efter § 11, stk. 2, i L 80, er allerede omfattet af forslagets § 16.

 

Regeringen kan ikke støtte forslaget.

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

 

/Charlotte Markussen