Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

/ J.nr. 2006-245

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 4. december 2006

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 30. november 2006 følger hermed – i 5 eksemplarer – socialministerens svar på spørgsmål nr. 26 til L 80.

 

­

 

Spørgsmål nr. 26:

”Hvad er begrundelsen for, at der af lejernes penge i Landsbyggefonden skal ydes bidrag til disse friplejeboliger, når det er boliger, der ikke er anvisningsret til, ligesom de er privat ejendom?”

 

 

Svar:

Friplejeboliger indgår på linje med almene ældre- og plejeboliger i den samlede forsyning af boliger til ældre. Der ydes samme statslige ydelsesstøtte til friplejeboliger som til almene ældreboliger, ligesom der fra friplejeboliger, når de støttede lån er udløbet, skal indbetales 2/3 af de frigjorte midler til Landsbyggefonden. Der er således ingen forskel på friplejeboliger og almene ældreboliger i relation til den statslige ydelsesstøtte og til Landsbyggefonden, hvorfor det er fundet naturligt, at der også for så vidt angår Landsbyggefondens bidrag til nybyggede ældreboliger skal gælde de samme regler.

 

Landsbyggefondens forventede samlede bidrag til nybyggeriet i 2007-2010 ændres ikke som følge heraf, idet mulighederne for at etablere selvejende almene ældreboliger efter almenboliglovens kapitel 9a samtidig ophæves. Landsbyggefondens bidrag til friplejeboliger modsvares således fuldt ud af det ophævede bidrag til kapitel 9a-boligerne.

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

 

/Charlotte Markussen