Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

JHE/ J.nr. 2006-245

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dato: 4. december 2006

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af  30. november 2006 følger hermed – i 5 eksemplarer – socialministerens svar på spørgsmål nr. 32 til L 80.

 

­

 

 

 

Spørgsmål nr. 32:

 

”Hvordan agter ministeren at benytte sin bemyndigelse i forslaget vedr. realkreditlån? Bliver dette regelsæt identisk med regelsættet for almene boliger, så vilkårene bliver ens?”

 

 

 

 

Svar:

 

Friplejeboliger med statslig ydelsesstøtte efter den foreslåede kvote A skal finansieres med realkreditlån, der sikrer så lave langsigtede finansieringsomkostninger som muligt.

 

Valget af konkret låneform vil naturligvis afhænge af udviklingen i renteniveauet og rentestrukturen. Der vil blive fastsat regler for hvilke lån, der kan optages til finansiering af friplejeboliger svarende til de regler, der gælder for almene boliger. Lånetypen vil normalt blive fastsat for et år ad gangen, men kan ændres med kort varsel i tilfælde af kraftige ændringer i markedsforholdene.

 

Fastlæggelsen af  lånetype vil ske efter samme retningslinier som for almene boliger.

 

For god ordens skyld skal jeg understrege, at beboernes bidrag til kapitaludgifterne ligger fast som 3,4 pct. af anskaffelsessummen og således ikke på nogen måde påvirkes af valg af lånetype.

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

 

/Charlotte Markussen