Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

MLA/ J.nr. 2006-245

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

 

Dato: 4. december 2006

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 30. november følger hermed – i 5 eksemplarer – socialministerens svar på spørgsmål nr. 9 og nr. 52 til L 80.

 

­

 

 

 

Spørgsmål nr. 9:

 

”Hvorledes vil ministeren sikre, at kvaliteten i ydelserne vægtes så ikke alene pris bliver afgørende i tildelingen af kvoter?”

 

Spørgsmål nr. 52:

 

”Ministeren bedes oplyse, hvilken betydning vil det få for kvalitetsudviklingen, at der i modellen med friplejeboliger alene skal konkurreres økonomisk på service?”

 

 

Svar:

 

Kvaliteten i friplejeboligerne sikres via certifikationssystemet og det kommunale tilsyn.

 

En friplejeboligleverandør skal være certificeret til at drive friplejeboliger, og deri ligger bl.a., at der stilles krav til kvaliteten af servicen. Kun de friplejeboligleverandører, som er certificerede kan komme i betragtning til friplejeboligkvoter. Dermed er der sikkerhed for, at kvaliteten ikke forringes, selvom tildelingen af kvoter sker til ansøgere med de laveste priser på service. Priskonkurrencen vil ske på grundlag af ensartede minimumkrav til kvaliteten, hvorfor kvaliteten ikke kan konkurreres ned.

 

Efter lovforslaget får kommunalbestyrelsen pligt til at offentliggøre de tilsynsrapporter, der bliver udarbejdet af kommunalbestyrelsen efter tilsynsbesøg.

 

Endelig er leverandøren jo afhængig af, at få kunder i butikken. Borgerne vil ikke vælge friplejeboligerne, hvis de ikke fremstår som et positivt alternativ til de kommunale plejeboliger.

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

 

/Charlotte Markussen